Voor mensen met diabetes mellitus type 2 is het belangrijk om de voeten goed te verzorgen en regelmatig te controleren. Wanneer de bloedsuiker te vaak te hoog is kunnen zenuwen en bloedvaten beschadigd raken. Dit leidt tot minder gevoel in de voeten, waardoor wondjes niet worden opgemerkt en ook minder goed genezen. Een simpel wondje kan uitgroeien tot een ontsteking of zweer (ook wel ulcus genoemd), die vaak slecht geneest. Deze slecht genezende wonden zijn een groot risico voor uw gezondheid.

Bij voetproblemen kunt u, afhankelijk van uw klachten, worden doorverwezen naar de pedicure met diabetesaantekening, podotherapeut of voetteam.

Bij Beauty & Care Studio wordt u behandelt door een pedicure met een aantekening diabetes. Dit is een pedicure die de basisopleiding pedicure met goed gevolg afgesloten en zich vervolgens enkelvoudig gespecialiseerd in de instrumentele behandeling en verzorging van de voet van een diabetespatiƫnt. Zij is geregistreerd in het KwaliteitsRegister voor Pedicures.